A „Szóval győzni” kommunikációs bajnokság döntős résztvevőivel találkoztunk újra

A „Szóval győzni” kommunikációs bajnokság döntős résztvevőivel találkoztunk újra

2019. szeptember 3-án és szeptember 6-án szakmai műhely keretében a „Szóval győzni” kommunikációs bajnokság döntőseivel találkoztunk ismét a Prosperis Alba Kutatóközpontban. A fiatalok nagyon motiváltak, lelkesek és keresik a lehetőséget, hogy tanulmányaik mellett időt szakítva valamilyen formában részt vegyenek a városi jövő alakításában. A megbeszélésen egyértelműen megfogalmazódott, hogy a csapat kommunikációs terepen szeretne alkotni. Az ötletelés folytatódik további szakmai műhelyek keretében, melyekre ezentúl rendszeres keretben, három pilléres program keretében kerülne sor. A középtávú cél egy, az angolszász egyetemi klubok mintájára létrehozott intellektuális szakmai elit kialakítása.

Tréning sorozat – 1. pillér

Kommunikációs területenként interaktív tréning szervezése a fiatalok részére, szakmabeli előadókkal.

Integráció a Prosperis Alba kommunikációjába – 2. pillér

Szívesen vállalkoznának a fiatalok vlog indítására. A videó anyagok Székesfehérvár alig ismert, vagy rendes körülmények között nem elérhető helyeire és hírességeire fognak koncentrálni.
A tervek szerint a Prosperis Alba Kutatóközpont weboldalán jelennének meg a fiatalok blogjai, amiben a generációs különbségeket, a kommunikáció fontosságát, a jövő kérdéseit feszegetik majd. Az elkövetkező „Szóval Győzni” kommunikációs bajnokság promóciójában is részt vállalnának. Továbbá segítenének városi rendezvények kommunikációs feladatainak ellátásában.

A „Szóval Győzni” klubjellegének kialakítása – 3. pillér

A „Szóval győzni” kommunikációs bajnokságoknak javasolt az angolszász egyetemek klubjait alapul vennie, ahol maga a verseny a felvételi, a klubhoz tartozás pedig különleges fejlődési lehetőséget, kapcsolati tőkét és jó karrierkilátásokat garantál. Ez csak akkor működik, ha a generációknak kapcsolata van egymással, ezért a második „Szóval Győzni” kommunikációs bajnokság jelentkezőinek mentorálásába a mostani első generáció bevonása javasolt. Például közös, informális találkozók, a tapasztalatok megosztása, eszmecsere, valamint hivatalos mentorálási feladatok ellátása, a felkészülés során csoportokba rendeződve közös feladatmegoldás, és a verseny során a tavalyi döntősök különdíjazottat választanak.

Tekintettel a csapat klubjellegére és a középtávú célokra, az elkövetkező években terveink szerint megvalósítható egy „Szóval Győzni” kommunikációs tábor megrendezése is.

Fotók: Absurd Kft.