Harminchárom milliárd forint támogatást kaphatnak a vidéki vállalkozások

Harminchárom milliárd forint támogatást kaphatnak a vidéki vállalkozások

Digitális- és technológiafejlesztésre, kapacitásbővítésre igényelhetnek akár 153 millió forintot a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások – hívja fel a figyelmet a kamara.

Az összeghez a május 29-én megnyíló Gazdaság-fejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 33 milliárd forint keretösszegű pályázatán lehet elnyerni, az érdeklődőket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Modern Vállalkozások Programja ingyenes tanácsadással is segíti – tájékoztatott a kamara.

A köztestület május 27-ei közleményében hangsúlyozza: a cégek az elnyert támogatást egyebek közt eszközbeszerzésre, vállalatirányítási rendszerek megvásárlására és üzembe helyezésére, az adminisztratív vagy gyártási folyamatok automatizálására is fordíthatják.

Czimbalmos Levente, a program szakmai vezetője a közleményben elmondta, a Modern Vállalkozások Program célja, hogy a kérelmező vállalkozások magabiztosan tudjanak választani, és megbízható termékekhez jussanak, ehhez a garanciát a program szakértői és tanácsadói hálózata jelenti.

A szakértői segítség bevonása mellett szól, hogy a Ginop-1.2.8-20 pályázat folyamatos elbírálású, fontos, hogy a pályázni szándékozó cégek gyorsan reagáljanak, mivel a kérelmek beérkezési sorrendjében döntenek - írják a közleményben.

A támogatást igénylőnek vállalnia kell, hogy a 2020. április havi átlagos statisztikai állományi létszám legalább 90%-ának megfelelő számú munkavállalót foglalkoztat a megvalósítási időszak során. Az összköltség maximum 70%-át elérő visszatérítendő támogatás átalakítható vissza nem térítendővé. A célok megvalósításához a vállalkozás a teljes összeget előlegként kapja meg.

Részletek a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján: https://fmkik.hu/hirek/palyazat-vallalkozoknak