Kutatás a koronavírus-helyzetről

Kutatás a koronavírus-helyzetről

Online kutatást indított az Egészségügyi Világnapon a Székesfehérváron élő, dolgozó, tanuló emberek veszélyhelyzet alatti igényeiről, problémáiról a Prosperis Alba Kutatóközpont. 

A COVID-19 okozta világjárvány mindannyiunk életére hatással van, a családok egészségének védelme érdekében sok intézkedést tett Székesfehérvár Önkormányzata az elmúlt hónapban. Annak érdekében, hogy a város vezetése pontosabb képet kapjon a Székesfehérváron élő, dolgozó, tanuló emberek veszélyhelyzet alatti igényeiről, problémáiról a Prosperis Alba Kutatóközpont online kutatást végez együttműködésben a Magyar Városkutató Intézettel és a Titkok Háza Tudományos Élményközponttal.

A kutatás arra keres választ, hogy milyen mértékben érinti a polgárokat és családjaikat a járvány, milyen problémákkal küzdenek a mindennapokban és mire számítanak a közeljövőben.

Vigyázzon magára és a környezetében élőkre! Ha teheti, maradjon otthon, töltse ki a fotelból!

– A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet megítélése Székesfehérváron című kutatásban való részvétel önkéntes és névtelen. A kapott válaszokat kizárólag összesítve dolgozzák fel, a kérdőív kitöltése 10–15 percet vesz igénybe. A kutatás eredményeit a Prosperis Alba Kutatóközpont honlapján (http://www.prosperisalba.hu/) tesszük közzé! – mondta Csanády László, a kutatóközpont ügyvezetője.

1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk az Egészségügyi Világnapon. A világszervezet feladata a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása. A világnapon fő célja, hogy felhívja a világ figyelmét az egészséghez kapcsolódó világméretű problémákra, lehetőség nyitva arra, hogy globális szintű figyelemmel forduljunk egyes betegségek felé, amelyek megelőzése, kialakulása, gyógyítása jelentősen könnyíthető a széleskörű, megfelelő tájékoztatással.

A kutatás kérdéseire az alábbi linkre kattintva válaszolhat:

Kérdőív megnyitása