Újra együtt a csapat: a "Szóval győzni" kommunikációs bajnokság döntőseivel találkoztunk

Újra együtt a csapat: a "Szóval győzni" kommunikációs bajnokság döntőseivel találkoztunk

A „Szóval győzni” kommunikációs bajnokság döntőseit a mentorprogramok csapatépítő tréningjei, közös élményei és a versenynap izgalmai úgy összekovácsolták, hogy kivételes kapcsolatok alakultak ki a fiatalok között. Vannak akiket kávézókban láttunk jókedvűen beszélgetni, vannak akik a #gorsium21 pályázat közönségdíjasai lettek közös munkájukkal. Sokoldalúságuk abban is megmutatkozott, hogy számos más vetélkedőben, versenyben, kulturális eseményen feltűntek, rendszerint egymást erősítve.

A kialakult kapcsolatrendszerükre alapozva megragadtuk az alkalmat és dr. Cser-Palkovics András polgármester úr kezdeményezésére megvendégeltük a döntős csapatot egy júniusi délutánon a Hiemer-ház Moskovszky termében. A találkozás természetesen nem múlt el jövőbe mutató ötletek megfogalmazása nélkül.

A verseny alapításakor már kitűzött célja volt a Prosperis Alba Kutatóközpontnak, hogy létrejöjjön a Székesfehérváron tanulók köréből egy olyan közösség, amely a fiatalokat érintő problémák és megoldások keresésében is hosszú távon Székesfehérvár segítségére lehet. A kimagasló kommunikációs képességekkel rendelkező döntőseink részéről elhangzottak alapján rengeteg ötlettel és kezdeményezéssel segítenék a Prosperis Alba Kutatóközpont munkáját. Nem is gondoltuk volna, hogy a találkozó ilyen szintű érdeklődést, közös együttműködésre való hajlandóságot mutathat. Rengeteg ötlet hangzott el a majdnem három órásra nyúlt kötetlen beszélgetés alkalmával.

Természetesen a beszélgetés első része a „Szóval győzni” kommunikációs bajnoksággal kapcsolatos élményeik felelevenítésével, benyomásaik ismertetésével zajlott. Külön segítség számunkra, hogy az országosan is egyedülálló kezdeményezéssel életre hívott verseny indulásakor olyan személyes információkkal látnak el bennünket a résztvevők, amely a verseny további fejlesztésében, tökéletesítésében nagy segítséget jelent. Szó esett az elkövetkező „Szóval győzni” kommunikációs bajnokságok népszerűsítésének lehetőségeiről, abban való aktív részvételükről, a versenyfeladatokról, az elvárások pontosításáról, a díjazáshoz kapcsolódó további ötletekről.

Elhangzott mindemellett, hogy közös vlog indításában gondolkodnak, ahol fiatalok érdeklődéséhez kapcsolódó gondolataikat osztanák meg. Szívesen kamatoztatnák kommunikációs területen szerzett ismereteiket városi rendezvényeken való szerepvállalással, vagy szívesen írnának cikkeket is. A rádiós szereplés is nagyon felkeltette a figyelmüket, vitaműsorok elindításában gondolkodnak.

A találkozás hangulatáról képeink árulkodnak.

Fotók: ABSURD Kft.